Inzamelsystemen voor afval en recycling

Kinderboerderijen zetten in op grondstofinzameling!

Door @MCBBV, Februari 2, 2017
Wat heeft een kinderboerderij, marktkraam en grondstoffen inzameling met elkaar te maken? Samen met de gemeenten Rotterdam en Den Haag heeft Kinderboerderijen Actief samen met de grondstof verwerkende partijen en MCB Milieu & Techniek een nieuw inzamel-concept gelanceerd!

Nieuw initiatief

Vanaf vandaag kunnen bezoekers bij alle kinderboerderijen in Rotterdam en later deze maand in Den Haag: Vet, Oliën, Textiel en Kleine apparaten inleveren. Hierdoor zorgen de bezoekers dat hun waardevolle grondstoffen goed wordt gerecycled! Daarnaast steunen de bezoekers van de kinderboerderijen hierdoor ook nog eens de kinderboerderij, want de opbrengsten komen ten goede van de kinderboerderijen!

Namens de kinderboerderijen heeft de overkoepelende organisatie ‘Kinderboerderijen Actief’ samen met de gemeenten Rotterdam en Den Haag een belangrijke rol gespeeld om dit nieuw initiatief uit te rollen. Kinderboerderij Actief heeft met de grondstof verwerkende partijen MVO (Vet-branche), Leger des Heils Reshare (kleding) en Wecycle (electrische apparaten) een concept gelanceerd om met een aantrekkelijk inzamelmeubel de grondstoffen (buiten) in te zamelen.

Projectmanagement Marktkraam

Om dit concept concreet te maken werd MCB Milieu & Techniek ingeschakeld. Al meer dan 20 jaar ontwerpt, produceert en onderhoudt MCB Milieu & Techniek innovatieve afval-inzamelsystemen. Met deze expertise heeft MCB Milieu & Techniek het project-management op zich genomen: van ontwerp tot afleveren op definitieve locatie. Samen met de stake-holders is een concept uitgewerkt tot een concreet product. De wens kwam van Kinderboerderijen Actief om de inzamelunit uit te voeren in een aantrekkelijke out-door style en robuust design: een Marktkraam!

SchetsDSC_0080

 

Fijnmazige inzameling

In het ontwerp is nagedacht over een slimme vorm van inzamelen, welke naadloos aansluit op de huidige inzamelstructuur. Vet-Oliën worden ingezameld in een mini-container, de kleine Elektrische apparaten in de bekende groene Wecycle bakken en het Textiel in de Textiel-kratten.

DSC_0086

Flexibel innoveren zorgt voor rendement

MCB Milieu & Techniek speelde een innovatieve flexibele rol. Er is aandacht gegeven aan de omgeving waarin het inzamelmeubel komt te staan en aan de functionaliteit van inzamelen zodat met bestaande inzamelconcepten een nieuwe fijnmazige inzameling tot stand kan komen. Het inzamelpercentage van Vet-Oliën, Elektronisch afval en Textiel gaat hierdoor nog verder omhoog!

Foto 01-02-17 13 21 17

Recente artikelen

Heeft u een vraag?

Bel vrijblijvend voor meer informatie en een persoonlijk advies of vul ons contactformulier in.

Waarom MCB Milieu & Techniek?

  • Maatwerk
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Innovatieve oplossingen