Inzamelsystemen voor afval en recycling

GFT-behuizingen voor opwarmfase Zaanstad

Door @MCBBV, Juni 6, 2016
In april is gemeente Zaanstad gestart met een pilot: een nieuw afval-inzamelsysteem. Om dit afval-inzamelsysteem goed te kunnen opzetten is gemeente Zaanstad in 4 wijken een opwarmfase gestart. In samenwerking met HVC en gemeente Zaanstad heeft MCB Milieu & Techniek depotcontainers geleverd voor PMD en Papier en containerbehuizingen voor GFT inzameling bij hoogbouw.

 Opwarmfase

Het is een opwarmfase, waarin er wordt gekeken hoe de omschakeling naar een ander afval-inzamelsysteem (Omgekeerd inzamelen) het beste logistiek en communicatief kan worden opgezet. Het is een leerproces met ambities: Zaanstad wil in 2020 de hoeveelheid restafval te halveren en dat kan alleen door gescheiden afval in te zamelen.

IMG_6141

GFT inzameling bij hoogbouw

Naast het plaatsen van nieuwe depotcontainers voor de inzameling van papier en PMD levert MCB Milieu & Techniek ook GFT-boxen. Dit zijn behuizingen waarin een mini-container in wordt gezet. Met behulp van een betonnen fundatieplaat worden de containerbehuizingen verankerd aan de grond. Door deze GFT-behuizingen van MCB Milieu & Techniek in te zetten verwacht de gemeente Zaanstad betere resultaten in het scheiden van GFT.

Toegangscontrole

Alle containers zijn geleverd met toegangscontrolesystemen. Tijdens de opwarmfase kan hierdoor goed worden gemonitord wat het resultaat is van het aanbod.

IMG_6142

Gerelateerde producten

Recente artikelen

Heeft u een vraag?

Bel vrijblijvend voor meer informatie en een persoonlijk advies of vul ons contactformulier in.

Waarom MCB Milieu & Techniek?

  • Maatwerk
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Innovatieve oplossingen